Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018

Υγιή παιδιά-Υγιής πλανήτης

"Στη χώρα του μεσημεριανού"
Στην ενότητα αυτή μιλήσαμε για το μεσημεριανό φαγητό.
Για τη σημασία της σαλάτας στην καθημερινή μας διατροφή και πόσο σημαντικό είναι να τρώμε εποχιακά λαχανικά.
Διαλέξαμε το αγαπημένο μας λαχανικό
κι ακούγοντας τις 4 εποχές του Βιβάλντι
 τα τοποθετήσαμε στην εποχή που ταιριάζουν.
Γίναμε τρεις ομάδες και φτιάξαμε τη σαλάτα μας.
Ψηφίσαμε την πιο πολύχρωμη.
 Σε ατομικό φύλλο γεμίσαμε το πιάτο μας με λαχανικά που μας αρέσει να τρώμε .
 Μιλήσαμε και για τα θερμοκήπια, εξηγήσαμε γιατί βρίσκουμε όλα τα λαχανικά όλες τις εποχές και τι κόστος έχει αυτό στο περιβάλλον.
Ετοιμάσαμε το δικό μας θερμοκήπιο και σπείραμε σιτάρι.
"Κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός τον Αύγουστο"
Τα ψάρια στη διατροφική μας πυραμίδα και γιατί μας είναι απαραίτητα.
Μετρήσαμε με τη μεζούρα κι απορρίψαμε τα ψάρια που δεν είχαν το επιτρεπόμενο μέγεθος.
Μετρήσαμε και βάψαμε το ψάρι με το σωστό μέγεθος.
 Παίξαμε ένα παιχνίδι ρόλων.
Φορέσαμε τα καπέλα μας και 
γίναμε ψαράδες, λιμενικοί, μάγειρες, πελάτες.
Οι ψαράδες ψάρεψαν, ο λιμενικός μέτρησε το μέγεθος των ψαριών κι έκανε παρατηρήσεις στους ψαράδες, οι μάγειρες μαγείρεψαν τα επιτρεπόμενα ψάρια, ο σερβιτόρος σέρβιρε στους πελάτες, οι πελάτες πλήρωσαν αν τους άρεσε το φαγητό.  
Το μήνυμα που στείλαμε στο σπίτι ήταν μία ψαρομεζούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου