Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Το δίδαγμα μιας πεταλούδας

Η πεταλούδα είναι ένα σύμβολο που μας υπενθυμίζει το δίδαγμα των αλλαγών και την ανταμοιβή της σκληρής εργασίας που απαιτείται για την αφομοίωση του διδάγματος. Είναι μια πανέμορφη ύπαρξη συνδεδεμένη με την ελευθερία και την ευτυχία, που όμως για να φτάσει να είναι τόσο όμορφο και ελεύθερο, ξεκίνησε από μια ασχημούλα αχόρταγη κάμπια και εργάστηκε σκληρά για να φτάσει να γίνει η θαυμαστή πεταλούδα. Η αλλαγή της από κάμπια σε χρυσαλίδα και τελικά σε πεταλούδα, είναι η μεγαλύτερη και εντυπωσιακότερη μεταμόρφωση που παρατηρείται στο ζωικό βασίλειο.

Μερικές φορές ο αγώνας είναι αυτό που έχει ανάγκη η ζωή μας."Τσάρλι, η άσχημη κάμπια". Ένα παραμύθι για την απόρριψη και την αληθινή φιλία.


Κάναμε ένα πείραμα. Τρίβοντας τα μπαλόνια στα μαλλιά μας, καταφέραμε να σηκώσουμε τα φτερά της πεταλούδας. Όπως καταλαβαίνετε οι επόμενες μέρες κύλησαν κάνοντας ξανά και ξανά αυτό το πείραμα, άρεσε πολύ στα παιδιά.

Δραστηριότητες αρίθμησης με την κάμπια.Με μπαλόνι κάναμε τους κύκλους.

Η πεταλούδα βγαίνει από το κουκούλι της.


 Συμμετρία. Στο μισό χαρτί τοποθετούσαμε τέμπερες, περίπου σε σχήμα φτερών, δίπλωμα, πάτημα και οι πεταλούδες μας έτοιμες . Όμορφη, ευχάριστη και εύκολη κατασκευή. 


"Butterfly song"- Yanni
 Ένα τραγούδι με εναλλαγές σε αργό και γρήγορο. Χορέψαμε σαν πεταλούδες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου