Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Σύναξη Αρχαγγέλων-γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας


Η Εκκλησία μας στις 8 Νοεμβρίου, γιορτάζει τη Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ. Πρόκειται για τη συνάθροιση των πιστών, που εύλογα θέσπισε η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, για να αποδώσει την πρέπουσα τιμή στους λειτουργούς του Θεού και δικούς μας προστάτες και φύλακες, σε μια κοινή γι' αυτούς γιορτή.
Επειδή ακόμα, το έργο Τους είναι να προστατεύουν τους ανθρώπους, να πολεμούν και να μάχονται τους κακούς δαίμονες κατακτώντας έτσι τους ουρανούς, η Πολεμική μας Αεροπορία τους έχει ανακηρύξει προστάτες της και τους γιορτάζει την ίδια μέρα.

Πήγαμε λοιπόν στην εκκλησία
και όταν γυρίσαμε στο νηπιαγωγείο συζητήσαμε γι' αυτή τη διπλή γιορτή.
Εξηγήσαμε στα παιδιά ότι η παράδοση της Εκκλησίας μας διδάσκει ότι κάθε Χριστιανός έχει τον προσωπικό του φύλακα Άγγελο.
Ο Άγγελος αυτός είναι ο πιο πιστός μας φίλος, εκτός αν εμείς τον διώξουμε με τα πονηρά μας έργα. Μας παραστέκει στις δυσκολίες κι απαλύνει τους πόνους μας. Μας παρακολουθεί με αγάπη και είναι ο άγρυπνος φρουρός μας νύχτα και μέρα.  

Γι' αυτό κι εμείς κάναμε το αγγελάκι μας με μία προσευχή μέσα για να τη μάθουμε και να τη λέμε κάθε βράδυ.


Παίξαμε με το γράμμα Α που έχουν οι λέξεις: Άγγελος, αεροπορία, αεροπλάνο. Μάθαμε τη λέξη απογείωση που αρχίζει επίσης από το ίδιο γράμμα και μετά ζωγραφίσαμε αεροπλάνα στον αεροδιάδρομο που απογειώνονται.
Είδαμε κι ένα βίντεο της Πολεμικής Αεροπορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου